Pred desetletji ljudje ob gradnji zgradb toplotni izolaciji niso namenjali posebne pozornosti, saj se jim cene energentov niso zdele tako pomemben faktor kot je to dandanes. V zadnjih desetletjih pa toplotna izolacija pridobiva na vedno večji veljavi in ji ob gradnji namenjamo praktično največ pozornosti. Po zimi preprečuje prehod toplote iz zgradbe, poleti pa prehod toplote v zgradbo. Je zelo pomembna iz ekonomičnega vidika in vidika ohranjanja naravnih resursov. Zaradi tega ji tudi v našem prodajnem programu posvečamo veliko pozornosti. Toplotno izolacijo lahko izvedemo na praktično vseh delih zgradbe in sicer: fasadi, podstrešju, stenah, stropih, tlakih, idr.

EPS stiropor

Ekspandiran polistiren (EPS) ali stiropor kot mu pravimo, je najbolj vsestransko uporaben material pri izvedbi izolacije zgradbe in njenih delov. Tako nudi odlično toplotno, kot tudi zvočno izolacijo ter s časom ne spremeni svoje oblike ali lastnosti.
Na voljo imate več različnih vrst stiropora, ki se ločijo po svoji trdoti ali pa toplotni prevodnosti. Izbira je odvisna od naših potreb in namena uporabe. Za pohodna tla uporabljamo trše stiropore, za izvedbo fasade kjer ni direktne obremenitve pa fasadnega. Ravno tako lahko izbiramo med navadnim belim ali pa sivim grafitnim, ki ima boljši faktor toplotne prevodnosti.
Standardna velikost plošče stiropora je 1000 x 500 mm, debeline pa od 1 cm pa vse do 30 cm. Izbrati je možno plošče z ravnim robom ali pa plošče s preklopom. Za posebne namene je možno naročiti tudi stiropor posebnih mer in debelin, s padcem ali brez padca glede na željo in potrebo kupca.

XPS stirodur

Ekstrudirani polistiren (XPS) je izolacijski material, ki je primeren za izolacijo ravnih streh, stropov, tal, fasad, ipd. XPS je na voljo od debeline 2 cm naprej z robom plošče s preklopom ali brez. Možno je izbirati tudi med gladko in hrapavo površino plošče kot tudi različne trdote od 300 kPa naprej.

Glavne lastnosti so:

– Odlična izolacija
– Je vodoodporen
– Odporen proti ciklom zmrzovanja in odtajanja
– Visoka in dolgotrajna tlačna trdnost
– Visoka elastičnost, idr.

Steklena volna

Za stekleno volno je glavna surovina kremenčev pesek z dodajanjem recikliranega stekla. Je negorljiv material, ki nam nudi odlično toplotno in zvočno izolacijo. Primerna je za izolacijo stropov, predelnih sten, poševnih streh ipd. Steklena volna je na voljo v različnih debelinah, kot tudi različnih toplotnih prevodnosti. Nižja kot je toplotna prevodnost boljše izolacijske lastnosti ima in manjšo debelino lahko uporabimo, da dosežemo enak namen.
V našem podjetju zastopamo podjetje Rotaflex, ki predstavlja odločno kakovost po dostopni ceni. Na voljo pa imamo tudi stekleno volno ostalih proizvajalcev.

Kamena volna

Kamena volna se pridobiva iz bazalta in diabaze z dodanim koksom pri temperaturi taljenja , ki je okrog 1600oC. Kasneje se tem sestavinam dodajo veziva in razne emulzije, da dobimo končni izdelek katerega odlikuje trdnost, vodoodpornost in negorljivost. Kamena volna je primerna za izolacijo vseh delov stavb. Izbiramo lahko različne debeline kot tudi izvedbe, pri čemer je pomembna toplotna prevodnost, ki mora biti čim nižja. Dobavljiva je od različnih proizvajalcev v obliki plošč ali pa v lamelah.

Armirne mrežice

Armirna mrežica je izdelana iz steklenih vlaken in jo je možno dobiti v različnih težah. Na zalogi imamo mrežice teže 145 g/m2 in 160 g/m2. Je nepogrešljiva pri izvedbi fasade, kjer se uporablja kot armirni sloj ometa. Uporabljamo jo tudi pri sanaciji notranjih zidnih površin. Vse mrežice v naši ponudbi so certificirane v skladu z ETAG 004.

Fasadna sidra

Fasadna sidra zavarujejo fasado ob večjih nateznih napetostih in pomagajo obdržati izolacijske plošče na svojem mestu. V primeru dobro pripravljenih novogradenj sidranje fasad ni obvezno, je pa vseeno priporočljivo, saj ne predstavlja bistveno večjega stroška. Obvezno je tudi v naslednjih primerih:
– pri slabše oprijemljivih podlagah,
– pri sanaciji fasad (starejši ometi, predhodno barvanih zidovih, stari zaključni sloji)
– pri zgradbah višjih od 8m
– pri objektih kjer višina zgradbe presega njeno širino, ipd.

V naši stalni ponudbi boste našli tako PVC kot kovinska sidra. PVC sidra vam lahko ponudimo v dolžinah od 70mm – 260mm, kovinska pa od 120mm – 300mm. PVC sidra se pritrjujejo v podlago s kladivom, kovinska pa lahko vgradimo tako s kladivom kot z vijačenjem. Vsa sidra v naši ponudbi so v skladu z ETAG standardom in certificirana.

V ponudbi imamo tudi posebna Eco Drive S sidra. Ta sidra odlikujejo izjemne lastnosti, saj so izredno vzdržljiva, ob tem pa imajo na mestu vgradnje toplotno prevodnost zgolj 0,002 W/K. Vgrajujemo jih z posebnim pripravkom, ki jih namesti na primerno globino, da se že integriran EPS čep poravna z izolacijskimi ploščami. Eco Drive S sidra so na voljo od dolžine 170mm – 310mm.

Dodatki za sidranje

Nylonski rezkalnik

Nylonski rezkalnik je namenjen za izrezovanje čepov iz EPS plošč. S tem pridobimo v izolacijski plošči primerno odprtino za vgraditev fasadnega sidra in pa čep iz EPS s katerim kasneje zapremo luknjo v plošči.

Polistirenski disk

Ponujamo vam tudi polistirenske diske za zapolnitev lukenj ob sidranju fasad. Na zadnji del vgrajenega sidra pritrdimo polistirenski disk s katerim poravnamo izolacijske plošče in s tem na mestu vgradnje zmanjšamo morebitne toplotne izgube. Na voljo imamo diske v beli in grafitni barvi.

WK-DS pritrdilec

Je pritrdilec za razne elemente v fasadni material. Širok navoj mu omogoča dober oprijem v izolacijski material na katerega lahko potem pritrdimo razne predmete. Maksimalna obremenitev je 5kg na en pritrdilec. Za pritrditev kasneje uporabimo vijake debeline 4,5mm.

TDX-90 podpornik za mineralno volno

TDX-90 je podpornik, ki ga uporabimo pri sidranju mineralne volne. Je prilagojene velikosti, da ga lahko kombiniramo z našimi standardnimi PVC in kovinskimi sidri. Izdelan je iz plastike ojačane s steklenimi vlakni.

TDP-60 podpornik

TDP-60 je podpornik za izolacijski material, ki ga lahko uporabimo z različnimi vijaki za različne podlage. Uporabimo ga za pritrditev izolacijskega materiala v kovinske in lesene konstrukcije. Odvisno od podlage izberemo le primeren vijak, ki bo mu dodamo podpornik. Na podporniku se nahaja tu čep s katerim na koncu prekrijemo kapico vijaka.

EDST priprava za Eco Drive S

EDST je pripomoček za pravilno vgradnjo posebnih Eco Drive S sider. Ima distančnik, ki natančno določi globino namestitve sidra, da se poravna z izolacijskim materialom. V kombinaciji s sidri močno olajša delo in skrajša čas dela, saj vso delo lahko opravi en sam delavec.

Fasadni vogalnik z mrežico

Pri izvedbi vsake fasade je potrebno na vogalih zgradbe, okrog oken in drugih prehodih uporabiti fasadne vogalnike z mrežico iz steklenih vlaken. S tem vogale dodatno ojačamo in jih lažje obdelamo. Naši fasadni vogalniki so dolžine 2,5m in imajo mrežico 10×15 cm.

Odkapni profil

Z odkapnim profilom opremimo vogale kjer se zahteva odkap (balkoni, fasadne odprtine, podzidki…). Je opremljen z mrežico iz steklenih vlaken 10×10 cm in dolžine 2,5m.

ALU začetni fasadni profil

Je aluminijast profil različne širine, ki je odvisna od debeline toplotne izolacije. Uporablja se za podzidke in ima odkap. Profili so dolžine 2,5m.

Letev za okensko špaleto

Letev za okensko špaleto imamo v izvedbi z mrežico ali brez mrežice. Profili so samolepilni in opremljeni s tesnilnim trakom, ki je neprepusten za dež in zrak. Namenjeni so za zaščito okvirjev oken in vrat.

Naši dobavitelji