Sistemi za suho gradnjo so zaradi hitre in enostavne vgradnje ter številnih možnosti izvedbe izjemno popularni. Uporabljamo jih tako pri novogradnjah kot pi obnovi prostorov. Zaradi širokega spektra rabe je omejitev le vaša domišljija.

Naredi si sam – dom pod streho

Mavčne plošče

V svoji ponudbi vam nudimo mavčne plošče priznanega proizvajalca Knauf iz Avstrije. Standardna velikost vsake plošče je ne glede na njeno vrsto 1250 mm x 2000 mm in debeline 12,5 mm. Po naročilu je možno dobiti tudi plošče drugih dimenzij in tudi debeline 15,0 mm. Navadna bela plošča Knauf A13 je namenjena za notranje pregradne stene, stenske in stropne obloge, spuščene strope za suhe prostore. Zelena H13 plošča je primerna za enake namene, ampak v prostorih s povečano s povišano zračno vlago. Plošča Knauf F 13 pa je ognjevarna in je namenjena za prostore s povečano požarno varnostjo kot so podstrešja, stenske in stropne obloge podkonstrukcij, stene jaškov in za požarno odporno sistemsko gradnjo.

Profili za suhomontažo

Mavčne plošče vgrajujemo na želeno mesto s pomočjo konstrukcije narejene iz profilov. Poznamo več vrst profilov, ki jih dobavljamo v različnih dimenzijah glede na potrebe posameznika.
CD profil je namenjen za izdelavo konstrukcije stropov, UD profil pa se uporablja za oporo CD profilu. CD in UD profili so dobavljivi v različnih dolžinah in so narejeni iz pločevine debeline 0,6 mm.
UW profili se uporabljajo za izdelavo kovinske podkonstrukcije , ki jo nato povežemo s CW profili. UW in CW profili so narejeni v različnih širinah in sicer 50, 75 ali 100mm, dobavljivi pa so tudi različnih dolžin glede na potrebo.
UA profili pa so debeline 2,0 mm in se uporabljajo za zaključek samostoječe stene in pa pri vratnih odprtinah. Ravno tako so UA prodili na voljo v različnih širinah in sicer 50, 75 in 100mm. Zraven teh profilov sodijo tudi kotniki ustrezne širine glede na dimenzijo profila.

Praškasti izdelki

Knauf Fugenfüller

Knauf Fugenfüller je fugirna masa namenjena fugiranju stikov med mavčnimi ploščami z bandažnim trakom. Dobavljiv je v pakiranjih po 5 ali 25 kg.

Knauf Uniflott

Knauf Uniflott je fugirna masa namenjena fugiranju stikov med mavčnimi ploščami, ko se odločimo za izvedbo brez bandažnega traka. Velja pa omeniti, da je za fugiranje spojev med steno in stropom priporočljivo v vsakem primeru uporabiti bandažni trak. Uniflott je dobavljiv v 5 kg pakiranju.

Knauf Fill & Finish Light

Knauf Sheetrock Fill & Finish Light je lahka fugirna in fina izravnalna masa, ki je že pripravljena za uporabo. Tehta do 35% manj kot običajne fugirne mase in tako omogoča hitrejšo in enostavnejšo vgradnjo. Na kovinskih kotnikih in vijakih zadostujeta le dva sloja nanosa kar dodatno zniža stroške. Pakiran je v 20 kg vedrih.

Knauf Blauband

Blauband je odličen tankoslojni mavčni omet za betonske površine, zidane stene in vse druge običajne površine na predelu notranjih sten in stropov. Primeren je za debelino nanosa od 3 – 8 mm in hitro pripravo stene ali stropa za pleskanje. Pakiran je v vreče po 25 kg.

Knauf Perlfix

Knauf Perlfix je lepilo namenjeno lepljenju mavčnih plošč na zidne površine. Z nanosom različne debeline lepila lahko tudi popravimo neravnine v steni ali stropu. Preden lepilo začne vezati material lahko plošče poravnavamo. Lepilo je pakirano v vrečah po 25 kg.

Knauf Elektrikergips

Knauf Elektrikergips je električarki mavec namenjen pritrditvi električnih instalacij in vgradnji električnih doz. Izdelek je pakiran v vrečah po 25 kg.

Kotniki in letve

ALU zaščitni kotniki

ALU zaščitni kotniki so namenjeni za zaščito vogalov pri sistemu suhomontaže. Zelo pomembno je primerno zaščititi vogale, saj se v nasprotnem primeru enostavno krušijo. S primernim ALU kotnikom pa površino ojačamo in preprečimo krušenje. Dobavljivi so v različnih izvedbah in različnih dolžin: 24mm/24mm, 24mm/13mm, 24mm/24mm 135o in dolžin 2,5m ali 3,0m.

PVC profil za okrogline

Pri izdelavi okroglin v sistemu suhomontaže uporabimo fleksibilen PVC profil. PVC profil za okrogline je dimenzije 25mm/25mm in dolžine 3,0m.

PVC zaključna letev

PVC zaključna letev je letev, ki jo izberemo glede na debelino mavčne plošče in namestimo na končni plošči. Ker je najpogosteje uporabljena mavčna plošča debeline 12,5 mm, največkrat uporabimo tudi tak profil.

Revizijske lopute

Pri sistemu suhomontaže je velika prednost enostavnost vgradnje raznih vodnikov kot so: elektrika, vodovod, plin, gretje, idr. Za lažji dostop do njih zato lahko v stene ali strope vgradimo loputo preko katere enostavno opravimo potrebno delo ali odčitavanje števca. V naši ponudbi boste našli širok izbor revizijskih loput. V osnovi se delijo na take, ki so narejene z vrati iz mavčne plošče in pa na kovinske, ki so izdelane iz pocinkane pločevine. Za različne namene pa se odločimo tudi za primerno velikost vratc, ki vam jih nudimo od dimenzije 15cm x 15cm pa vse do 60cm x 60cm. Vrata so zaklenjena s ključem, ki ga kupite zraven njih.

Trakovi in tesnila

Samolepilni bandažni trak

Za armiranje spojev med mavčnimi ploščami uporabimo bandažni trak. Samolepilni bandažni trak nalepimo na spoj na katerega potem nanesemo fugirno maso. Trak je izdelan iz steklenih vlaken širine 50mm, na voljo pa je v dolžinah 20m, 45m in 90m.

Stekleni voal bandažni trak

Za armiranje spojev med mavčnimi ploščami lahko uporabimo tudi stekleni voal, ki pa sam ni lepljiv. Pri uporabi tega traku moramo najprej nanesti sloj fugirne mase v katerega ga potem potopimo in ga kasneje ponovno premažemo s slojem fugirne mase. Stekleni voal je širine 50mm in dolžine 25m.

Samolepilno tesnilo

Tesnilni trak za profile je na voljo v različnih dimenzijah in v rolah dolžine 30m. Izbiramo lahko med širinami: 30mm, 45mm, 70mm in 90mm.

ALU lepilni trak

ALU lepilni trak je namenjen nepropustno za lepljenje parnih zapor in ostalih paro neprepustnih folij. Trak je dimenzije 50mm x 50m.

Obojestranski lepilni trak

Obojestranski montažni lepilni trak je namenjen široki uporabi. Uporabljamo ga lahko za namestitev folij ali pa za lepljenje cele vrste drugih materialov. Na voljo imamo trakove različnih dimenzij od širine 20mm pa do 50mm.

Parne zapore

ALU armirana folija

Večplastna armirana ALU folija se uporablja za parno zaporo toplotne izolacije mansard in tudi drugih prostorov. Vgrajena mrežica daje foliji dodatno trdnost. Folijo nameščamo na notranji strani termoizolacije pri čemer aluminijasto plast obrnemo v smeri bivalnih prostorov. Rola je dimenzij 1,5m x 50m.

ALU-PZ folija

Je v osnovi PE folija, ki ima dodan aluminijasti sloj. Namestimo jo na notranjo stran termoizolacije s primernim prekrivanjem za parno in vetrovno izolacijo. Namenjena je za uporabo v vseh prostorih kjer želimo doseči paro nepropustnost. Rola je dimenzije 1,2m x 50m.

Para izolacijska folija

Je večslojna folija namenjena za parno zaporo zidov in pri strehi. Na voljo imamo folije različnih dimenzij in debelin.

Pritrdilni material

Pri sestavi konstrukcije suhe gradnje je potrebno uporabiti primerna pritrdila in vijake. Ravno tako je potrebno uporabiti primerne vijake ob montaži mavčnih plošč na postavljeno konstrukcijo. Pri izbiri primernih vijakov je treba biti pozoren predvsem na podlago v kateri jih nameravamo uporabiti. Tako vam v našem podjetju nudimo komplet program za sestavo konstrukcije, kot tudi komplet program vijakov za suhomontažo.

Naši dobavitelji