Ne glede na to, ali načrtujete svoj novi dom ali želite preurediti dom, v katerem trenutno živite, je fasada eden ključnih elementov arhitekturnega oblikovanja. S fasado se vaš dom predstavlja zunanjemu svetu. Zato je dobro upoštevati več praktičnih točk, da boste izbrali pravo fasado.

Izberite pravi slog: razmislite, kakšen je vaš edinstven slog in osebnost. Ali imate radi sodoben, drzen, klasičen, tradicionalen ali minimalističen slog? Gradbeni center SEJATEH ponuja številne fasade za vaš novi dom in čeprav je koristno razmišljati o videzu, ki bi najbolj ustrezal v vaše okolje; bi vaša izbira fasade morala resnično odražati, kdo ste. To je najpomembnejše – VSI bi morali imeti radi svojo fasado!

Kateri so vaši najljubši materiali: ko gre za dodajanje osebne note na fasado, pomislite na materiale, ki so vam še posebej všeč. Poiščite navdih z vožnjo po novih krajih in obiskom razstavnih hiš. Izbirali boste lahko, ali vam je všeč videz opek, organskih tekstur, kot sta les ali kamen, ali barvni ometi. Materiali, ki jih izberete, so še en način, s katerim lahko odražate svoj osebni slog.

Katere barve predstavljaj vaš edinstveni okus: ko gre za izbiro barv za fasado vašega novega doma, je pomembno razmisliti o tonih, ki jih je enostavno upravljati (preproste za čiščenje), ki se ujemajo s splošnim videzom vašega doma in ki ustvarja zanimiv in estetsko eleganten videz. Lahko bi uporabili različne odtenke ene barve za ustvarjanje slojevitega videza z globino ali, za veliko drznejši videz, kontrastne svetlobe ter temnih barv in tekstur.

Razmislite tudi o razsvetljavi in ​​urejanju okolice: razsvetljava in urejanje okolice, ki ste jo izbrali okoli fasade vašega novega doma, bo resnično dopolnilo videz. Naj bo vaš dom ponoči osrednji del vaše ulice z mehko razsvetljavo in navzgor ali navzdol osvetljenimi stenami sten, stebri, ipd. Ko gre za urejanje okolice, izberite lončke in rastline, ki se ujemajo in dopolnjujejo slog vašega doma.

Oglejte si materiale in barve za vašo fasado, ki jo imamo v ponudbi in se oglasite v naši trgovini, kjer vam bomo z veseljem strokovno svetovali.