Na podstrešju lahko ustvarimo prijeten dom za družino, odmaknjen prostor za odraščajoče otroke ali pa miren kotiček za branje. Možnosti in želja je verjetno toliko, kot bodočih uporabnikov podstrešja kot bivalnega prostora.

Preden se lotimo obnove podstrešja, pa je potrebno pravilno in kvalitetno izolirati streho oziroma strešno konstrukcijo. S tem preprečimo, da bi se kasneje srečevali s težavami kot so temperaturna nihanja, zamakanje, okoliški hrup.

Potreben material

Za izolacijo mansarde poznamo več tehnik, od klasične izolacije z mineralno volno, za izolacijo podstrešja pa Lahko uporabimo tudi sodobnejše tehnike vpihovanja ali brizganja. Pravilna vgradnja izolacije bo v naši mansardi omogočila ugodno klimo še posebej v vročih mesecih, zato je izbira kakovostnega materiala in izvajalca pomemben korak.

Podjetje Knauf Insulation ima v svojem prodajnem programu vse potrebne materiale za sistemsko rešitev celotnega sestava izolacije.

Sestava strešne konstrukcije

Za dobro strešno konstrukcijo so pomembni štirje osnovni sloji:

  • Zračni kanal, ki služi prezračevanju konstrukcije
  • Sekundarna kritina, ki dodatno preprečuje vdor vode v konstrukcijo
  • Tretji sloj predstavlja toplotno, zvočno in požarno izolacijo
  • Četrti sloj ja parna zapora, ki uravnava prehod vodne pare

Svetovalci iz Knauf Insulation svetujejo, da za izolacijo izberete kakovosten material brez fenol-formaldehidih veziv, kot je na primer izolacija Knauf Insulation ECOSE, katero odlikujejo optimalne termoizolacijske sposobnosti, negorljivost ter zvočna izolativnost. Zahvaljujoč novi tehnologiji vezivnih delcev pri vgradnji ne draži kože. Prav tako prispeva h kakovosti zraka in je nosilec certifikata Indoor »Air Comfort«.

Pred vlago v vašem podstrešnem domu vas bo varovala sekundarna kritina – to je parapropustna folija, ki mora biti pravilno položena in zlepljena. Knauf Insulation tukaj priporoča Homeseal LDS 0,004 Fix Plus.

Odvisno od konstrukcije strehe je potrebno vgraditi tudi parno zaporo, kadar je streha podeskana oziroma ima preko špirovcev položen kakšen drug parazaporni material (npr. Knauf Unsulation Homeseal LDS 100), oziroma parno oviro, ko nad špirovci ni parazapornega materiala (npr. Knauf Insuation Homeseal LDS 5).

Za potreben material kliknite TUKAJ.

Vir: